hits

Tone-Lise

GRAVIDOPPDATERING: UKE 16 (15+3)

 • Publisert: 09.03.2018, 13:22
 • Kategori: GRAVID
 • Heisann dere. 

  Jeg kan trygt si at jeg har blitt forkjøla, jeg har vært våken stort sett i hele natt og hosta og prøvd å få snørr ut av nesen sånn at jeg kunne puste normalt. Jeg sto opp midt på natten for å snyte meg og når jeg kom i stua og så ut kom det et rådyr gående langs veien og stoppa og så inn vinduet, når hun oppdaga meg fortsatte hun videre. Koselig at det er så mye dyreliv her. 

  Det er fredag og det betyr ny gravidoppdatering, det har skjedd lite siden sist fredag men jeg merker at ting begynner å skje, og det gjør meg veldig glad, kjæresten er også veldig glad for det. 

  Jeg er i svangerskapsuke 16 (15+3) Det vil si at 38,2% av svangerskapet har passert som vil si at jeg har ca 175 dager igjen.

  Slik ser magen min ut i dag, personlig så syns jeg den begynner å se mer fin ut nå når det synes bedre at jeg faktisk er gravid. Dere får unnskylde meg også for hårstrået som sitter på trusekanten, jeg så det ikke når jeg tok bildet. Jævlig irriterende når lange hårstrå setter seg i trusa, andre som har det problemet eller er det bare meg? 

  Termin: Fremdeles den samme som sist!

  Babyen: Fra og med nå måles barnet fra hodet til føtter og nå er lengden ca 14 cm lang. Armer og ben er ferdig utviklet, og alle leddene fungerer. Barnet kan også nå til en viss grad koordinere bevegelsene sine, ettersom nervesystemet fungerer og musklene svarer på hjernens signaler. 

  Kjønn: Har ingen anelse enda, men nå er det ikke lenge igjen til vi får vite det. 23. mars har vi ny ultralyd og da får vi vite kjønnet. Vi gleder oss masse.

  Liv i magen: Jeg kan trygt si at jeg har kjent liv i magen, det er som en type rumling i magen, det kjennes ut som en klump i magen som beveger seg hit og dit. Veldig morsomt å kjenne, men det blir vel fort irriterende når jeg kommer lenger ut i svangerskapet og den lille viser frem akrobat triksene sine midt på natten. Det blir nok godt om liv da.

  Forandringer på kroppen: Det har vært lite forandringer på kroppen, bortsett fra at magen blir større og større. Det begynner å bli mer og mer vanskelig å kle på seg ute jakken, det begynner å bli litt stram rundt magen.

  Humøret mitt: Det har vært helt ok i den siste uka, jeg har hatt en par dårlige dager men det er av grunner jeg ikke vil nevne, ellers så har jeg vært i supert humør og jeg ser positivt på omtrent alt.

  Formen min: Som jeg skrev så er jeg blitt syk, atter en gang, så formen er ikke helt på topp men jeg har lovet meg selv og kjæresten og ikke ta det så tungt og prøve å holde humøret oppe og gjøre det beste ut av det. Jeg er ute å går tur hver dag flere ganger om dagen så jeg får nok trening og mosjon så sånn sett er jeg i topp form enda.

  Søvn: Jeg har sovet godt den siste uka bortsett fra i natt siden jeg ble så tett i nesen at jeg ikke fikk puste, så jeg måtte opp å dytte q-tips opp i nesen for å åpne opp. Jeg har ikke hatt mareritt på en god stund men jeg drømmer heller mer om babyen og hva slags kjønn det er.

  Cravings: Jeg har så sykt lyst på potet hele tiden, kokt eller stekt, det spiller ingen rolle så lenge jeg kan spise potet er jeg fornøyd. Vann har jeg også stadig vekk lyst på og jeg drikker vann som aldri før, melk også. Mamma har nok rett når hun kaller meg og Ståle for kalver for vi sluker melk. Husker hvor deilig det var å kunne hente melk i fjøsen i stedet for å kjøpe på butikken. Jeg skulle gjerne hatt en ku nå jeg, for denne kalven trenger melk! Stekt egg har jeg også fått dilla på, med hel plomme, deilig!

  Plager: Jeg har begynt å må springe på do for å tisse oftere nå, pluss at jeg til tider av og til får krampe lignende smerter i magen, disse smertene går som regel fort over og dette er helt normalt i følge jordmor. Ellers så har jeg ikke hatt noen plager og det er jeg glad for.

  Vekt: Jeg har gått ned igjen til 63 kg, det går opp og ned, men jordmor sier det er sunn vekt og det gjør ingenting at det hopper litt i mellom så lenge jeg får næring og babyen får nok næring og når magen vokser så er det er godt tegn på at vi begge får nok næring.

  Hva gleder jeg meg mest til? For øyeblikket gleder jeg meg mest til å avsløre kjønnet på babyen til familien, vi har tenkt ut en litt morsom måte å avsløre det på også så det blir spennende å se hva de tenker om det. Jeg gleder meg også masse til å komme hjem til Nygårdsjøen i påska og hilse på alle folkene, og ikke minst gleder jeg meg til å hilse på sauene igjen, å kose meg de nye lammene som er kommet. Det blir herlig!

  Pappa Inge: Han kjenner mer og mer på magen min og begynner å bli mer nøye på hva jeg spiser og får i meg, han passer godt på både meg og den lille akrobaten i magen. 

  Det var denne ukas oppdatering, dersom du har spørsmål om noe av det jeg har skrevet her så må du bare spørre så skal jeg svare, fortell meg gjerne også om ditt svangerskap om du er gravid, det er fint å kunne høre hvordan andre har det, for øyeblikket har jeg kun en venninne som også er søskenbarnet mitt som også er gravid, hun er litt lenger på vei enn meg, og det er veldig stas å snakke om svangerskaps ting med henne.

  I kveld skal jeg og kjæresten ha en liten filmkveld, sist fredag så vi første Hobbiten filmen, i dag skal vi se film nummer 2, elsker de filmene. Hva er din favoritt film? Nå skal jeg gå å dusje å prøve å legge en glovarm klut på nesen min for å løse opp litt snørr så jeg blir fort frisk igjen. 

  Husk at du kan følge meg på INSTAGRAM og FACEBOOK.

  Tusen hjertelig takk for at du var innom bloggen min i dag.

  #blogg #mammablogg #mamma #mammablogger #livet #livimagen #barnimagen #barn #baby #mammaforførstegang #lykke #kjærlighet #gravid #oppdatering #svangerskap #uke16 #instagram #facebook #film #tv #hobbiten #ringenesherre #gøy #spennende #gravidoppdatering #pregnant #preggo #inspirasjon #tips 

 • Publisert: 09.03.2018, 13:22
 • Kategori: GRAVID
 • 0 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING: UKE 15 (14+3)

 • Publisert: 02.03.2018, 10:10
 • Kategori: GRAVID
 • Heisann mine kjære følgere og lesere. 

  I dag har jeg hatt en fin start på dagen, jeg våknet tidlig ettersom jeg la meg tidlig i går kveld, faktisk i hav 8 tiden la jeg meg. Jeg sto opp og fikk på meg klærne og drakk et glass vann så tok jeg med meg Tyrion ut på en liten morgen tur slik at han skulle få tisse og bæsje. Vi traff på den hyggelige nabo dama og prata masse med henne, hun har en liten hund selv og Tyrion elsker hunden hennes, Stella. Når jeg kom inn igjen så fyra jeg i ovnen og så lagde jeg meg frokost som i dag ble brødskive med bringebærsyltetøy og et glass med laktosefri melk, siden jeg ikke tåler laktose må jeg ha laktosefritt. 

  Det er fredag igjen og det betyr at jeg skal skrive en ny gravidoppdatering. Det har ikke skjedd så mye siden sist fredag men jeg tenkte likevel at jeg skulle skrive innlegget siden jeg lovte å gjøre det. 

  Jeg er i svangerskapsuke 15 (14+3) Det vil si at 35,7% av svangerskapet har passert som vil si at jeg har ca 182 dager igjen.

  Termin: Fremdeles ikke hørt noe nytt om når termin er men jeg tror at det blir i august! Sent i august eller tidlig i september, den fastsatte termindatoen som jeg har fått hos jordmor er 3.september.

  Slik ser magen min ut nå, den har ikke blitt noe særlig større siden sist gang men denne gangen bestemte jeg meg for å ta bilder av mage uten å ha en topp over så det synes litt bedre. De røde strekene på siden er ikke strekkmerker, det er bare blodårene mine som er god synlige, de har alltid vært slik. 

  Babyen: Barnet er nå ca 8 cm langt fra hode til stump. Fostervannet som barnet ligger i, leder lyd så etter hvert vil barnet begynne å oppfatte stemmen min og hjerteslag. Hårene på hodet og øyebrynene blir grovere. Barnets ribbein, blodårer og netthinner synes tydelig igjennom den løvtynne huden. 

  Kjønn: Det vet vi enda ikke men så snart vi vet det og vi har fortalt det til de nærmeste i familien først så skal jeg skrive om det på bloggen min.

  Liv i magen: Jeg er bombesikker på at jeg har kjent små bevegelser, jeg vil nok begynne å kjenne mer etter hvert nå.

  Forandringer på kroppen: Jeg nevnte at de røde strekene på magen min ikke er strekkmerker men på lårene har jeg fått noen merker som minner om strekkmerker så vi får se om de forsvinner etter hvert eller om de blir værende, jeg var veldig redd for at jeg skulle få det men det er helt normalt, spesielt for meg som er så tynn og nå legger jeg jo på meg og huden strekker seg så da vil det bli merker. Min kjære har sagt at jeg er like nydelig uansett og han vil alltid elsker meg selv om jeg har merker på kroppen min, og det er godt å høre.

  Humøret mitt: Jeg er i godt humør som oftest, av og til kan det hende jeg blir veldig overfølsom når jeg ser noe trist og da kan jeg begynne å gråte, det går som regel fort over og så er jeg i like godt humør igjen. 

  Formen min: Jeg har egentlig vært i ganske god form, men jeg har hatt litt smerter i magen siden alt sammen vokser så jeg har ikke vært i tipp topp form. Jeg går tur hver eneste dag, gjerne flere ganger for dagen og det holder meg både i godt humør og i god form. Bevegelse er absolutt bare 100% sunt når man er gravid. 

  Søvn: Jeg sover egentlig dårlig nå om nettene, jeg har mareritt omtrent hver eneste natt og jeg skjønner ikke hvorfor, noen netter sover jeg godt men for det meste er det dårlig med søvn. 

  Cravings: Fremdeles vann, jeg bare må ha vann, det er så godt. En annen ting jeg har fått dilla på er søt chilli saus, jeg har det på masse av det jeg spiser, som oftest må jeg ha det på pizza. Anbefaler dere virkelig å prøve det. Jeg prøver å ikke spise så mye av det siden jeg ikke skal ha så sterk mat nå men jeg har ikke reagert negativt på sterk mat så det går nok bare fint.

  Vekt: Jeg veide meg nå nettopp og jeg veier 64,9 kg. Jeg var nede på 64,2 for ikke så lenge siden men det begynner å gå seg til. Jeg har gått ned i vekt siden sist gang jeg skrev oppdateringen. 

  Hva gleder jeg meg mest til? Det er så mye jeg gleder meg til, mest av alt gleder jeg meg til jeg får vite hva det blir, om det blir en liten prins eller en prinsesse. Jeg gleder meg også til påska, for da skal vi hjem en liten tur hvis alt går etter planene. 

  Pappa Inge: Han gleder seg masse til alt, han har også begynt å kjenne mer på magen min for å kjenne om det er noen bevegelser, tror han gleder seg masse til å virkelig kjenne at det er liv i magen.

  Det var denne ukas oppdatering, hvis du har spørsmål om noe av det jeg har skrevet om så må du bare spørre i kommentarfeltet under så skal jeg svare så fort jeg kan. Neste gravid oppdatering kommer neste fredag som vi har avtalt og videre ut over det så vet jeg ikke hvor mange innlegg jeg kommer til å legge ut. Jeg håper at jeg i helgen får tatt noen bilder ute sånn at jeg kan dele de med dere. 

  Husk at du kan følge meg på INSTAGRAM og FACEBOOK.

  Tusen hjertelig takk for at du var innom bloggen min i dag.

  #blogg #blogger #gravid #gravidoppdatering #uke15 #svangerskap #babyimagen #mamma #mammablogg #mammablogger #pregnant #kjærlighet #lykke #livet #kropp #mage #magebilde #bilder #foto #fotografi #hobby #mammaforførstegang #hobbyfotograf #jordmor #fødsel 

 • Publisert: 02.03.2018, 10:10
 • Kategori: GRAVID
 • 8 kommentarer
 • GRAVIDOPPDATERING: UKE 14 (13+3)

 • Publisert: 23.02.2018, 13:05
 • Kategori: GRAVID
 • Hei og hopp. 

  I dag har vi vært på andre kontroll hos jordmor, alt sto kjempe fint til hos den lille i magen min, og i dag fikk vi høre hjertet slå, det var en ganske fin opplevelse egentlig, det er liksom et kjempe lite hjerte, et lite liv inni meg og det gjør meg så glad. Tenkte at jeg idag skulle skrive en liten oppdatering på svangerskapet mitt så får dere litt mer innsikt i hvordan det er og alt sånt. 

  Jeg er i svangerskapsuke 14 (13+3) Det vil si at 33,2% av svangerskapet har passert som vil si at jeg har ca 189 dager igjen.

  TERMIN: Jordmor sier termin er rundt 3. september men på første ultralyd viste det seg at jeg var lengre på vei så det blir nok et august barn, vi får vite nærmere termin når vi kommer på neste ultralyd som er 23. mars. 

  Slik ser magen min ut nå, den har blitt litt større enn sist gang jeg la ut bilde. Jeg føler at magen min er så lav på en måte. 

  Babyen: Barnet er ca 6,5 cm langt fra hode til stump, det er inne i en kraftig voksefase. Babyen kan nå bøye på ledd og begynner smått å få hår på hodet.

  Kjønn: Vi vet ikke kjønnet enda, vi får vite det nærmere på neste ultralyd og da får dere vite det etter alle i familien har fått vite det først.

  Liv i magen: Vi tror vi har kjent noen små bevegelser og jordmor sier det er godt mulig vi har kjent det siden babyen er så aktiv, det er ingen store bevegelser enda da! 

  Forandringer på kroppen: Jeg har merket noen få forandringer slik som at puppene vokser og blir tyngre, jeg har måtte kjøpe meg to nye BH-er for å få noe som helst støtte, skulle helst sett at jeg slapp å bruke BH, eller så er det bare magen som vokser seg større for hver dag som går:)

  Humøret mitt: Det er på topp, jeg er som oftest blid og glad hele tiden, jeg ler av alle spøker som andre sier de ville blitt sinte av, men som morfar sier så skal man ikke ta alt seriøst og ikke ta seg selv så høytidelig. Det tror jeg er viktig og være veldig positiv i stedet for å lage surtrut og klage på alt som er å klage på.

  Formen min: Jeg har helt sluttet å spy og det ELSKER jeg. Jeg har en bøtte stående ved sengekanten bare for sikkerhets skyld. Jeg kjenner meg ellers veldig bra og har ikke hatt noen plager enda, håper det fortsetter. 

  Søvn: Jeg har den siste uka hatt masse mareritt og våkna ofte og vært veldig urolig så jeg sover ikke så veldig godt nå for tiden så jeg håper det forandrer seg kjapt!

  Cravings: Vann, vann og atter vann. Jeg drikker så mye vann som mulig, ikke bare fordi jeg er tørst men fordi det er så godt, jeg kan ligge å slappe av i senga og plutselig må jeg fyke opp å få i meg et glass med vann, bare må ha det liksom. Ellers så må det være appelsin og epler jeg har mest lyst på hele tiden, men det begynner å dabbe av litt med appelsiner siden jeg har spist så mye. 

  Vekt: 65 kg nå.

  Hva gleder jeg meg mest til? Det må nesten være til å få vite kjønnet på babyen og bestemme navnet som vi har klart uansett hva det blir.

  Pappa Inge: Han gleder seg til alt han, og ser frem til å møte den lille:)

  Det var denne ukens oppdatering, neste gang blir neste fredag, så holder vi det slik at jeg skriver en slik oppdatering hver fredag. Har du spørsmål så må du gjerne spørre i kommentarfeltet under så skal jeg svare. 

  Husk at du kan følge meg på FACEBOOK og INSTAGRAM.

  Tusen hjertelig takk for at du var innom bloggen min i dag.

  #blogg #svangerskap #mamma #mammablogg #mammablogger #gravid #pregnant #gravidoppdatering #uke14 #barnimagen #instagram #facebook #kjærlighet #lykke #livet #blogger #bilder #foto #fotografi #magebilde #mammaforførstegang #hobbyfotograf #jordmor #hjerteslag

 • Publisert: 23.02.2018, 13:05
 • Kategori: GRAVID
 • 2 kommentarer
 • FØRSTE JORDMOR BESØK

 • Publisert: 19.02.2018, 11:36
 • Kategori: GRAVID
 • Hei og hopp dere! 

  I dag har jeg hatt en fin dag så langt, bortsett fra at jeg har litt vondt i den ene foten min men det går over, så jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har ikke spydd på 5 dager nå og det kjennes bare helt herlig ut, håper virkelig at det fortsetter sånn, antar at jeg kommer til å få dager hvor jeg kjenner meg dårlig igjen men så lenge jeg ikke spyr så er jeg egentlig fornøyd. I dag tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere om det første jordmor besøket mitt, jeg tenkte at det kanskje kunne være en interessant ting å skrive om, har du spørsmål om noe av det jeg skriver om i dette eller andre innlegg må du gjerne legge en kommentar igjen under innlegget.

  Mitt første jordmor besøk skjedde 31.01.2018 jeg måtte selv ringe å bestille time og det i seg selv gikk ganske greit bortsett fra at jeg var så stressa, så når hun i resepsjonen spurte hvordan jeg stava etternavnet mitt gikk alt i surr selv om det er det enkleste ever. Jeg sa selvfølgelig at jeg var så stressa av hele situasjonen så jeg måtte ta meg et lite sekund for å hente meg inn, hun i andre enden av telefonen måtte le litt og sa det var helt i orden.

  Jeg var ikke noe særlig nervøs for å komme på første kontroll, jeg gleda meg heller til å møte jordmor og få informasjon om ting rundt svangerskapet og andre viktige ting. Rita som min jordmor heter var veldig snill og bare rett og slett er herlig menneske med godt humør og lett og forstå. Det første som skjedde var at hun spurte litt om når første dag i forrige mens var, og regnet seg fram til at jeg var i uke 10+5, og beregnet seg frem til når termin var, selvfølgelig kan dette variere fort. Jeg tenkte at jeg skulle skrive litt mer om når jeg har termin i et annet innlegg, så kan jeg skrive litt tanker rundt det.

  Slik så jeg ut når jeg var på første jordmor besøk, altså når jeg var 10 uker på vei, magen er litt større nå, den vokser sakte men sikkert, det blir spennende å se hvor stor magen min blir. 

  Etter å ha beregnet seg frem til når termin var, spurte hun noen spørsmål i forhold til fysisk og psykisk helse på oss begge to og informerte om forskjellige kostholds tips og ting jeg kunne gjøre om jeg fikk plager. Det første hun sa når jeg kom inn var at hun kom til å høre om hun kunne høre hjerteslag men at hun trodde det var høyst tvilsomt at vi kom til å høre noe. Dette var en ting jeg har gått og gledet meg til så jeg ble litt små skuffa, vi fikk ikke høre noen hjerte lyd og grunnen til det var fordi fosteret lå for langt ned for at hun skulle kunne høre noen lyd.

  Ellers så spurte hun om forskjellige spørsmål i forhold til sykdommer i familien, røyking, alkohol og stoff, vi sa alt som trengtes å si og på grunn av det vi sa så fikk vi heldigvis en tidlig ultralyd som sa at alt sammen var i skjønneste orden med den lille i magen min. Kort sagt så er alt helt fantastisk bra med både meg og den lille, noe kjønn fikk vi ikke vite på første ultralyden men neste gang jeg skal som er 23 mars regner jeg med at vi får vite hva det blir og da skal dere selvfølgelig få vite det.

  Nå tror jeg ikke at jeg har mer å skrive om i forhold til det første besøket hos jordmor, men dersom du har noen spørsmål om det så må du gjerne bare spørre i kommentarfeltet under så skal jeg svare der og kanskje svare i et innlegg også, sett at jeg får mange spørsmål, hehe. Nå tenkte jeg rett og slett at jeg skulle spille litt The Sims 4 mens jeg slapper av, etterpå har jeg på planen å ta på litt selvbruningskrem på kroppen, lenge siden jeg har gjort det og i dag har jeg lyst til det. 

  Husk at du kan følge meg på INSTAGRAM og FACEBOOK.

  Tusen hjertelig takk for at du var innom bloggen min i dag.

  #blogg #hverdag #gravid #svangerskap #preggo #pregnant #mamma #barnimagen #bilde #jordmor #gaming #spill #informasjon #mammablogg #mammablogger #foto #fotografi #kropp #instagram #facebook #kjærlighet #lykke #ultralyd #magebilde

 • Publisert: 19.02.2018, 11:36
 • Kategori: GRAVID
 • 0 kommentarer
 • VIL DU VITE EN HEMMELIGHET?

 • Publisert: 09.02.2018, 19:50
 • Kategori: GRAVID
 • Da har endelig tiden kommet hvor jeg kan avsløre hemmeligheten jeg har holdt på i nøyaktig tre måneder nå. Jeg vil ikke nøle med å si det heller så jeg skal bare si det med en gang.

  ♥JEG ER GRAVID♥

  Jepp, jeg og min kjære Inge venter vårt første barn sammen. Hvor spennende er ikke det? Vi synes begge to det er kjempe spennende og vi gleder oss kjempe mye til å bli mamma og pappa. Familiene våre ble kjempe glade for å få den nyheten i løpet av julaften og romjulen, mange har reagert med jippi rop og gledestårer andre har vært mer negative, de negative bryr vi oss ikke om. Vi er kjempe glade vi to og det er det som teller.

  Jeg er 12 uker ut i mitt første svangerskap og jeg kan allerede nå si at det har ikke vært en dans på roser å være gravid. Jeg har vært kvalm og spydd hver dag helt siden uke 7, noe som er helt normalt men jeg hater det uansett. Før uke 7 kjente jeg meg litt oppblåst og jeg tissa veldig mye, det er mindre av tissinga og det er jeg glad for.

  Livene våre har fått en helt spesiell mening nå, det er et liv inne i meg som skal vokse seg stor og sterk og skal bli mitt barn, det skal bli noens barnebarn og til og med noen sitt oldebarn. Det er bare helt spesielt og det er vanskelig å sette ord på de følelsene vi kjenner nå. Men lykke er en av de følelsene jeg kjenner nå, og det kjenner herlig ut.

  Jeg tenker at jeg skal prøve å få skrive ganske ofte om svangerskapet mitt, dele bilder av magen min underveis, si hvordan jeg føler meg fra dag til dag og legge ut en liten tabell over hvor langt jeg er på vei, når termin er og hvor stort fosteret er ca, slike ting, og selvfølgelig oppdatere den tabellen uke etter uke.

  Dersom du har spørsmål i forhold til noe av det jeg har skrevet må du gjerne bare legge igjen en kommentar under innlegget.

  Husk at du kan følge meg på INSTAGRAM og FACEBOOK.

  Tusen hjertelig takk for at du var innom bloggen min i dag.

  #mamma #kjærlighet #kjæreste #baby #gravid #svangerskap #mammablogg #mor #pappa #far #lykke #nyhet #nyheter #bilder #fotografi #hobby #hobbyfotograf #hund #barn #graviditet #preggo #pregnant 

 • Publisert: 09.02.2018, 19:50
 • Kategori: GRAVID
 • 8 kommentarer